centraal station arnhem
 

MarketGarden70 Arnhem

70 Jaar Market Garden Arnhem

Wat was het indrukwekkend de herdenkingen van MarketGarden70, zaterdagavond 19 september had ik gemarkeerd staan dat ik niet mocht missen, het defile van de veteranen en de bridge to liberation experience. Het publiek was rijkelijk toegestroomd van heinde en verre om de Veteranen eer te bewijzen en een erehaag vormde van de berenkuil t/m de rijnkade. Het bezorgde me koude rillingen hoe de veteranen extra toeschietelijk waren voor de kinderen, die op hun beurt enthousiast op hen toeliepen. Op het laatst kreeg ik zelf nog een hand met de woorden “thank you”… het kwam mij over als de de verkeerde wereld maar geeft ook aan hoe dankbaar de veteranen ons zijn voor het warme welkom.

De bridge to liberation experience was een multimedia show met als rode draad het verslag van een meisje dat geëvacueerd werd. Het was een zeer bijzondere herdenking met een centrale rol voor de brug die 70 jaar geleden het toneel was van zware gevechten en een brug te ver was met zware verliezen aan geallieerde kant. Bijzonder was (vooral om te horen) dat artillerie en geweervuur van alle kanten kwam, je waande je even in de vuurlinie maar visueel bleef de show een beetje hangen en had ik vuurexplosies verwacht op de brug…maar misschien niet haalbaar. De stem van het meisje dat het verhaal vertelde viel op mijn plek wat weg in het geroezemoes van het publiek. Desalniettemin een mooi spektakelstuk.

Hieronder vooral foto’s van het Defile van de Veteranen langs de Eusebiusbinnensingel en de rijnkade in Arnhem, mijn bescheiden tribute aan deze superhelden en voor mij een mooie afsluiting van MarketGarden70,

 

Website Realisatie A!tention | Webdesign Duiven bij Arnhem