Timelapse

Timelapse zijn hot

afgelopen week kreeg ik een aanvraag van het bedrijf BlueGreen Electronics of ik een timelapse kon maken van het monteren van zonnepanelen op het dak van museum Valkhof in Nijmegen, ja dat kan, ze hadden zelf al de opnamen gemaakt… alleen er waren wel 9500 beelden voorhanden want het project besloeg 4 dagen.

Slik dat is wel een hele hoop en via mijn programma kreeg ik de info dat het zo’n dikke 8 minuten zou gaan duren met 25 fps (frames per second). Dit is uiteraard teveel om de gemiddelde bezoeker geboeid te houden, dus op zoek gegaan naar een programma om een selectie te maken uit die 9500 frames. Dat viel nog niet mee maar een vriend in de ICT heeft voor mij speciaal een programma in elkaar gezet om diverse selecties uit die gegevens stroom te halen, super he zulke vrienden.

Ik vond 50 seconden genoeg en na het nodige renderwerk, de computer moet er toch serieus aan rekenen, is het toch een leuke timelapse geworden en meer ga het nu ook aanbieden als service met een GoPro- achtige camera en instelbare motorkop zodat ook nog beeldhoek verschuiving ingesteld kan worden, keep you posted.