Arnhemse ondernemer van het jaar 2013

Arnhemse ondernemer van het jaar 2013

Hier de Eerste foto’s van de verkiezing van de Arnhemse ondernemer van het jaar 2013 uitgeschreven door de Gelderlander tijdens de Bedrijven Kontakt dagen. Anne Marije Buckens won de aanmoedigingsprijs en Rombout Swanborn de titel Arnhemse ondernemer van het jaar 2013.

Het doel is om een ondernemer in de spotlights te zetten die een bijzondere prestatie geleverd heeft. Daarom maakt de Ondernemer, de maandelijkse B2B-bijlage van De Gelderlander,  in de Arnhemse Rijnhal, voor de eerste keer de Arnhemse Ondernemer van het Jaar 2013 bekend.

Behalve Swanborn waren ook Alex van Hooff van dierenpark Burgers’ Zoo, Roelof Meijer van SIDN en directeuren Timmo Terpstra en Paul van der Hulst van koffiebranderij Peeze genomineerd.

Anne-Marije Buckens heeft het arbeidsmobiliteitsbureau 50Company opgezet. Het bedrijf is een voortzetting van haar afstudeerscriptie, waarmee ze door de doordachte aanpak in de prijzen viel. Haar bedrijfsplan is gebaseerd op de vijftigplusser die het op de arbeidsmarkt veel te zwaar te verduren heeft, omdat hij (of zij) ook nog eens flink te kampen heeft met de vooroordelen die veel werkgevers tegen vijftigplussers hebben. Daarbij speelt Buckens in op de toenemende schaarste aan personeel door de snel komende vergrijzing van de beroepsbevolking. Het feit dat ze als jonge ondernemer onder de 25 zo succesvol gestart was, leverde haar een prijs op.

Rombout Swanborn is eigenaar van zes milieu technologische bedrijven, waaronder Renaissance Oil & Gas. Hij redde vorig jaar zonnecelfoliefabriek Helianthos van de ondergang. Swanborn wil rondom zijn zonnecelfoliefabriek HyET Solar aan de Westervoortsedijk een energiecampus bouwen. De campus moet Arnhem in vijf jaar tijd driehonderd banen gaan opleveren. De jury roemt Swanborn’s creatieve ondernemersgeest en zijn ‘drive om energieketens duurzamer te maken.