centraal station arnhem
 

Astrofotografie

Welkom op mijn Astrofotografie pagina

 

Astrofotografie is een gespecialiseerde vorm van fotografie die inhoudt het vastleggen van beelden van astronomische objecten zoals de maan, planeten, zon en alles wat buiten het zonnestelsel staat. Dit wordt gedaan door lange tijd te belichten op film en digitale camera’s. Vaak gebeurt dit met specialistische apparatuur.

Aangezien de aarde constant roteert, zal de montering en telescoop de schijnbare beweging van de sterren moeten compenseren. Dit wordt bereikt  met behulp van een equatoriaal of computer gestuurde telescoop die de hemellichamen gecentreerd houden. Sinds een jaar of 15 zijn er speciale camera’s geproduceerd voor de astrofotografie, zoals high speed video camera’s voor de maan en de planeten of een gekoelde CCD-camera voor Deepsky objecten.

Om het optimale uit deze foto’s te halen, vergt vaak grote kennis van beeldbewerking en apparatuur en heeft een steile leercurve. Sinds 2005 ben ik coördinator van de Nederlandse maan en planeten groep die zich speciaal bezighoudt met waarnemen van het zonnestelsel zie www.maanenplaneten.nl

Hier zijn enkele voorbeelden van mijn werk

 

 

 

 

 

Website Realisatie A!tention | Webdesign Duiven bij Arnhem