Nachtfotografie workshop

In de avond en ‘s nachts krijgt stad en land een ander gezicht. Om dit goed en mooi te fotograferen levert in het begin vaak bewogen beelden op of geeft niet de sfeer van jouw mooie locatie goed weer. Met de juiste kennis en tools zul je zien dat nachtfotografie helemaal niet zo ingewikkeld is. Na het volgen van deze nachtfotografie workshop heb je voortaan alle nachtelijke foto-situaties onder controle!

Nachtfotografie workshop Arnhem

In de nachtfotografie workshop gaan we in 3 avonden de wonderlijke wereld van de nachtfotografie ontdekken. Nadat je tijdens de eerste les de basiskennis hebt opgedaan, gaan we tijdens 2 praktijkavonden aan de slag om mooi verlichte locaties en onze eigen ‘lichtcreaties’ vast te leggen. Aan het einde van de cursus zul je een goed begrip hebben van fotografie met lange sluitertijden en plannen we nog een avond om de foto’s van elkaar te zien. Het maximale aantal deelnemers voor deze cursus is 8.

Inhoud workshop

De cursus bestaat uit 3 lessen met de nodige theorie, maar vooral veel praktijk (als het weer het toelaat) dus gaan we naar buiten of gaan naar een mooie binnenlocatie zoals bijv. de wijnkelders van Robbers en van de Hoogen. We gaan 1 avond de inns en outs doornemen en 2 keer op een inspirerende locatie aan de gang om onze nieuwe kennis toe te passen. We behandelen in de cursus diverse onderdelen zoals: werken met lange sluitertijden, compositie, kleurtemperatuur, schilderen met licht en fotograferen met bestaand licht. Ook doen we uit de doeken welke camera’s het meest geschikt zijn voor nachtfotografie.

cursus start in 2022

 

nachtfotografie-in-arnhem

 

Niveau van de deelnemers

De workshop richt zich op amateur-fotografen met en zonder ervaring in de nachtfotografie. Wel dienen de deelnemers de algemene fotografische techniek voldoende te beheersen. Termen als sluitertijd, diafragma en scherptediepte moeten bekend zijn. Evenals voldoende kennis voor het bedienen van de camera.

Benodigdheden

Naast een spiegelreflex of een compact-camera met manuele bediening is een statief onontbeerlijk. Een bijbehorende reportageflitser en draadontspanner/afstandsbediening zijn aan te raden, maar niet persé nodig.

voor enkele voorbeelden zie mijn portfolio

De cursusprijs 175 euro