centraal station arnhem
 

Hoogwater Rijn bij Arnhem

Bijzondere gewaarwording hoogwater Rijn bij Arnhem in de zomer

hoogwater-rijnkade-1

Na hevige regenval in Duitsland en het Alpengebied de afgelopen week, stijgen de waterstanden in de Rijn nog altijd. Op woensdagochtend 5 juni werd een waterstand van NAP +13,24 meter bij Lobith overschreden. Naar verwachting wordt later deze week een waterstand van NAP +13,70 bereikt. Rijkswaterstaat blijft belanghebbenden (zoals waterschappen) informeren over de actuele waterstanden en waterstandsverwachtingen.

Bijzonder

Voor de tijd van het jaar zijn deze hogere waterstanden, en onderlopende uiterwaarden, echter wel bijzonder. In de winterperiode komt dit vaker voor, maar in de zomerperiode nauwelijks. Gebruikers van uiterwaarden zijn daarom extra alert, omdat sommige uiterwaarden in de zomerperiode dienst doen als bijvoorbeeld weide voor vee en/of als camping. Voor de maand juni is dit zeer zeldzaam, alleen in 1983 was de hoeveelheid water die bij Lobith werd afgevoerd veel groter.

Spontane fotoshoot

op de avond van 4 juni reed ik naar de rijnkade om de het hoge water zelf te zien en kwam deze jongens tegen bleken skaters te zijn en vroeg ze of ik ze op de foto mocht zetten, geen probleem. Flitser los van de camera en vroeg ze om te springen. Echt gaaf, ondanks lange sluitertijd, wordt de beweging bevroren door de flits. Ik heb ze de foto’s gestuurd en ze vonden ze echt tof.

Website Realisatie A!tention | Webdesign Duiven bij Arnhem