centraal station arnhem
 

Weekend Berlijn met de Fuji X-T1

Berlijn met de Fuji X-T1

In augustus ben ik met een vriend die ook fotograaf is een weekend naar Berlijn geweest. Nog nooit naar Berlijn geweest? nou dit hoort toch wel tot de minimale bagage voor de straatfotograaf. Klopt ik ben ook meer een gelegenheids straatfotograaf. We hadden een AirBnB geboekt nabij het oostelijk centrum dus met de trein op naar Berlijn, simpel maar goed.

Had geen zin om alle foto spullen mee te nemen en ik had recent een Fuji X-T1 aangeschaft met slechts 1 lens, ook nog een vastbrandpunt de 35 mm F1,4. Hier moest het dan maar mee gebeuren.

Berlijn is een prachtige stad en we hebben de volgende dagen dan ook de stad verkend per fiets, het ideale vervoermiddel in een drukke stad en het weer was fantastisch. Vele highlights gezien.

Hieronder een korte reisimpressie. De Fuji X-T1 beviel goed en de beperking van slechts 1 lens heeft zo zijn voordelen, je leert waarnemen zonder de camera voor het oog te hebben, je weet wat de uitsnede omennabij wordt. Wil je dus dichterbij of verderaf dan moet je dus lopen. De lens is prachtig, tekent scherp vanaf f1,4 de electronische zoeker is ook super met minimale vertraging en is vooral groot, de autofocus functioneert beter dan op mijn oude X-E1….niettemin heb ik zeker 2 potentiele mooie shots gemist omdat de autofocus nog aan het zoeken was. Ik ga hem de komende tijd toch maar eens meer inzetten in diverse takken van fotografie. Inmiddels heb ik ook de 18 mm F2 en 56 F1.2 aangeschaft, zo blijft het systeem licht en relatief compact.

Website Realisatie A!tention | Webdesign Duiven bij Arnhem